Historia och Vision

Ekonomistudenten grundades under hösten 2008 av Mattias Högfeldt och Erik Benjaminsson, Erik valde att hoppa av projektet under våren 2010. Under hösten 2010 lanserades den nya hemsidan du ser idag med de extra tillskotten Martin Grahn, Patrik Andreasson och Martin Troedsson. Målet med sidan är att hjälpa nuvarande såväl som blivande akademiker på vägen i deras karriärer. Vi gör detta genom att samla viktig information för dig som har specifika frågor om ekonomistudier på högskolenivå eller helt enkelt bara vill veta mer.

Ekonomi är ett väldigt brett ämne med oändligt många inriktningar, framtida yrken och karriärsval. Att hitta rätt i den djungel av olika utbildningar som erbjuds är sällan enkelt. Detta är vad vi på Ekonomistudenten vill hjälpa Dig med genom att vara det självklara valet när funderingar kring ekonomistudier dyker upp.

Informationen som du hittar här på sidan består av relevant fakta från högskoleverket och andra officiella sidor som berör ekonomistudier samt egna erfarenheter från oss som står bakom sidan. Allt för att få en sida som innehåller allt det du behöver veta för att fortsätta dina studier. Tycker du att något saknas eller blev just din fråga inte besvarad? Tveka inte att höra av dig till oss på info@ekonomistudenten.se så lovar vi att göra vårt allra bästa för att ge dig svar på det du undrar över. Sidan är skapad av ekonomer för ekonomer.

Slutligen vill vi på Ekonomistudenten verka för en ökad debatt kring den svenska högskolan för att förbättra nivån på studierna men framför allt för att studenterna skall ges den utbildning och kunskap de anser vara relevant för deras framtid. Ekonomistudenten är politiskt obundet men vi vill genom att göra studenterna hörda agera för en mer aktiv politisk debatt som vi hoppas skall leda till en mer konkurrenskraftig svensk högskola såväl på ett svenskt och som ett internationellt plan.

Om skaparna av sidan

Mattias Högfeldt
Är 24 år gammal, läser just nu andra året på sin Masterutbildning på Copenhagen Business School med inriktning Finance & Strategic Management. Har jobbat som säljare, ekonomiassistent, juridisk rådgivare, strategikonsult samt driver diverse företag och agerar som styrelsemedlem.

Patrik Andreasson
Är 24 år gammal och läser just nu tredje året på Handelshögskolan i Göteborg samtidigt som han arbetar på Google. Vid sidan av studierna har han jobbat som bl.a. konsult och drivit diverse projekt.

Martin Grahn
Är även han 24 år och läser andra året på sin Master på Copenhagen Business School med inriktning International Business. Martin har främst jobbat som säljare och konsult under sin studietid men driver även lite andra projekt.

Martin Troedsson
Är 21 år gammal, arbetar som webbutvecklare och programmerare. Har studerat på Chalmers och driver även en egen webbyrå.

Skribenter
Mattias Högfeldt
Patrik Andreasson

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Pusha
  • Email
  • Share/Bookmark

Läs också:

Inga relaterade poster.

Kommentera